Allt och inget

Mannen åkte på jobb igår.
Som vanligt känner jag mig fruktansvärt ensam. Och då har jag ändå barnen.
Brukar alltid vara första dagarna när han åkt på jobb som känns värst, sen ebbar det ut.
Självklart saknar jag honom alltid men första dagarna känns som man är ensammast i världen.
 
Milo blev 16 månader eller 1 år och 4 månader i måndags.
Han är mer vild än tam och är överallt.
Han säger inte så mycket än, kommer mest mamma, pappa, mmm, baba, tata, dä, tutte, diddä och nu säger han även bä (som fåret).
Äter för det mesta själv och äter väl det mesta.
Har nu satt bort de flesta kläder i storlek 74 och en del i storlek 80. Är ju så olika på kläder det där.
Sover fortfarande inte hela nätter, oftast måste man dit en eller två gånger och ge tutten och sätta täcket på, han är också ganska morgonpigg, lite för morgonpigg vissa mornar. Förhoppningsvis är det övergående. Skulle ju vara skönt att sova till 8 nån dag i alla fall.
 
Felicia fixar på och donar och jobbar på i skolan. Har lite svårt med matten och hon var nog lite ledsen för att hon låg efter alla andra i klassen, men nu verkar hon ha tagit igen det och hon pratade om att hon skulle ha prov idag. Hoppas hon får det lättare än vad jag hade med matten i skolan.
Annars funderar hon väl mycket på önskelista till tomten och den blir ju längre för varje dag som går. Men man har ju att välja på då i alla fall.
Sen funderar hon på vad hon ska vara på årets spökfest. Tror inte att hon kommit på nåt än. Ska fara och kika i stan nån dag och se om vi hittar nåt.
 
Är ju Halloween idag, men jag är egentligen inte så mycket för det. Men har nog två lyktor på trappan som jag kommer att tända ikväll.
Såhär såg Felicia ut på förra årets spökfest =)
 
 

Julkort

Det börjar ju närma sig jul och det får åtminstone mig att tänka på hur årets julkort ska se ut.
Förra året tog vi kort på barnen och skickade och får jag säga det själv så blev det jättefint.
De flesta trodde faktiskt att kortet var taget i en studio, men det var nog vi själva som knäppte både ett och två och många fler än det =).
Vi tänkte väl oss ett nytt kort på barnen, men jag vet inte riktigt hur jag ska arrangera barnen i år.
 
Ska dom vara tomtar även i år?
Ska dom kanske vara ett Luciatåg?
Ska vi ta bilden inne eller ute?
Ska jag tända en brasa i kakelugnen och sätta dom bredvid? Kan ju vara lite riskabelt med lilleman förstås...
Det finns några frågor att fundera på...
 
Såhär såg förra årets julkort ut (bortse från de röda ögonen för det tog vi bort)
 

Huslig

Igår blev det en väldans huslig dag.
Började med att slita ut alla sängkläder ur alla sängar. Milo hjälpte till, fast mest gick han runt och slet i allt annat.
Rastade dammsugaren på övre våningen innan jag satte nya sängkläder i sängarna.
Efter att jag gett Milo lite föda och pälsat på honom lite kläder och gått en promenad på ca 2,5 km så han somnade så klippte jag till mannen. Var dags för det var ju som att klippa ett får. ;)
Dottern hittade hem från skolan.
Sen fortsatte jag med att baka bröd. Blev ett morotsbröd. Blev rätt gott också.
Fick besök av Jehovas vittnen, ett väldigt trevligt sådant faktiskt, inte alls speciellt påstridigt eller så och dessutom tyckte hon att jag hade så fint på trappan.
Efter det vaknade Milo och efter att han fått lite mellanmål så satte jag igång att laga Janssons frestelse. Det var första gången i mitt liv jag lagade Janssons frestelse, har aldrig riktigt gillat det, men jag äter det nog. Själv tyckte jag att jag lyckades väldans bra med rätten och mannen sa att jag kunde laga det flera gånger. Det tar jag som en komplimang att han tyckte om det. Barnen däremot kinkade och ville helst ha nåt annat! Misstänker att det inte blir så ofta vi tillagar det!
Efter middagen pyste all luft ur mig och jag blev jättetrött och gjorde ingenting resten av dagen.
Är ofta trött nu för tiden, vet inte vad det beror på. Sömnbrist kanske? Fast jag tycker ju att jag är trött fast jag fått sova...
Även kissen Ragge tycker det är mysigt att ligga i en filt nr det blåser höstliga stormar :)
 

Höstlov och höstblåsor och lite träningsvärk

Jaha ja..
Lördag förra veckan kroknade lilleman igen i feber och hade så hög som 39 grader. Dessutom började det uppstå en massa små röda prickar på fötter och händer.
Farmor sa att det var mul och klövsjukan. Jag visste inte ens att människor kunde få det, men det kan man tydligen men det är rätt ovanligt. MEN detta var ju inte mul och klövsjukan visade det sig för sen kom det som små blåsor runt munnen och på händer och fötter. Höstblåsor kom vi fram till att det var. Även om nu vår kille fick en relativt lindrig sort så vet jag inte om jag skulle velat vara med om det hade varit värre. Vi hade nån jobbig natt, en av dom var speciellt jobbig. Han ville inte sova, var hysterisk, ingen panadol hjälpte och inte är det lätt när man bara är 15 månader och inte pratar och kan berätta var det är tokigt. Skär nog lite i mammahjärtat det!
Nu, 5 dagar senare är han sig själv igen, det var han nog egentligen redan igår, blåsorna har torkat in och äntligen kan man börja röra sig bland folk igen.
 
Dottern har höstlov nu och vi håller på att smida lite planer på vad vi ska göra.
 
Själv har jag en aning träningsvärk idag. Träffade min PT igår och fast jag tyckte att vi inte körde så hårt så har jag rätt ont idag. Men det ska väl kännas att man gjort nåt?!
Ska försöka ta mig till gymmet och köra ett nytt pass alldeles själv på söndagmorgon.
 
Nu ska jag ta mig an en hög med tvätt!
 
Puss på er!

Snorigt ochh vått

Torsdag.
Det regnar ute.
Det regnar ganska mycket också.
Eldar faktiskt första brasan sen i våras.
Lite mysigt såhär i höstrusket.
Dottern kom just hemcyklande från skolan och var precis dyngsur.
 
Torsdag.
Jag har fått förkylningen mina barn har haft i ett par veckor.
Snorig och allmänt trött men i övrigt mår jag väl rätt okej, står ju upprätt i alla fall.
Var på min första PT träning igår, men borde kanske låtit bli med tanke på att jag kände av förkylning.
Alltid lätt att vara efterklok. Men vi tog inte i så hårt.
Avbokat morgondagens PT träning i alla fall, måste nog vila.
 
I måndags kom jag mig iväg till kiropraktorn.
Äntligen.
Han sa: Inte några stora grejer som satt fel, men jag är ganska spänd i ryggslut och nacke.
Boka massör?
Sulle höra av mig om ett par veckor igen om det fortfarande kändes nåt i ryggen.
 
Beställt badrumsinredning upp till badrummet.
Äntligen!
Kommer om ca 2 veckor.
Toastol har vi dock, bara att sätta på plats och göra sina behov.
Mannen beställde ny TV igår också. Så snart kan vi se på TV på båda våningar.
Känns lyxigt!
 
Dags för en soffliggning tror jag.
Bäst att passa på när lilleman sover.
 
Atjooo på er!
 

Nu är det fredagsmys

Sitter i soffan med mannen och dottern, sonen sover sen 1 timme tillbaka. Dottern har valt film för kvällen, blev Röjar Ralf. 
Tidigare badade hela familjen bastu efter att vi alla varit ut i blåsten på en promenad. 
Kvällens middag blev pulled pork. Mycket gott! Blir defintivt en repris på den.
 
För övrigt har jag fortsatt tvätta fönster. Tar sin lilla tid när man inte hinner med så många på en dag. Nu återstår bara 9 fönster, har alltså redan tvättat 20 fönster. Ja vi har mycket fönster, men det blir så mycket ljusare då, visst är det jobbigt när man ska tvätta dom, men man kan ju anlita nån att tvätta dom också. Jag gycker det är helt ok att tvätta fönster, har inga komplicerade fönster, bara att svänga ut-och-in och med Enjos fönstertvätt går det som en dans. :)
 
Har idag känt mig lite konstig i halsen, jag hoppas det inte är nån förkylning på G, för det har jag ingen lust med. 
 
Tog mig i kragen i onsdags och ringde kiropraktorn. Fick tid redan på måndag. Tänkte att jag tar kiropraktorn först och sen blir det nog massören, beroende på vad kiropraktorn säger. Hoppas han knäcker nåt på rätt iaf.
Nu ska jag fortsätta fredagsmyset med familjen. 
Trevlig helg på er!

Börjar jag bli gammal??

Senaste inlägget handlade om att jag var lite stel och hade ont i ryggen, det är fortfarande inte helt bra, när jag drar fram huvudet alltså ner mot bröstet känner jag av det, men det är mycket bättre.
Istället så har mitt högra knä fått nåt fel. På söndagkvällen när jag gick i trappan här hemma så kände jag att det tog ont av att gå i trappan. Tänkte inte så mycket på det då, tänkte väl mest att jag suttit konstigt i soffan. Men det tog fortfarande ont på måndagen, igår var det okej tills jag var och cyklade, cyklade inge långt alls, men det kändes i knät varje gång jag trampade ner. Hmm...Idag är det inte alls bra. Känns inget så länge jag går på plan mark men så fort jag går i en trappa eller har suttit antingen helt rakt med benet en stund eller haft det böjt och ska räta ut det så känns det. Antingen börjar jag bli gammal eller så har jag fått nåt annat fel.
Tanken har ju faktiskt slagit mig att det kan vara borrelia också, jag har haft ovanligt mycket fästingar den här sommaren. Men jag får väl ringa läkare om det inte blir bättre.
 
Annars händer det väl inte så mycket i Villa Skogshagen.
Båda barnen är förkylda, den ena bara förkyld och den mindre hade även feber i söndags.
Själv har jag klarat mig än så länge.
I natt kommer mannen hem igen, känns som han varit borta 4 veckor minst, fast det är bara 2. Nu blir han i alla fall hemma i 4 veckor. Skönt!
 
Igår började jag det extremt roliga (ni hör väl ironin?) projektet att tvätta alla sjuttioelva fönster vi har i huset. Har hittills bara tvättat barnens men jag ska just fortsätta med nästa rum. Hade tänkt att jag skulle bli klar med det den här veckan så jag kan börja på nästa projekt. Fixa ute lite inför vintern.
Det börjar ju gå att göra nånting även nu när Milo är vaken på dagarna, kanske tar lite längre tid men det går i alla fall att göra nåt.
 
 

pamsans.blogg.se

Här kan ni följa mitt liv och vad som händer i min familj!

RSS 2.0