Recept

Provade baka ett knäckebröd förra veckan. Ett glutefritt alternativ.
Inte för att jag är gluten utan mest för att testa.
Blev helt ok faktiskt, kanske lite för lite salt i min smak, men det kan man ju sätta mer av nästa gång.
Här kommer i alla fall receptet:
 
Glutenknäcke för alla
 
2 dl maizena majsstärkelse
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
0,75 dl pumpafrön
1/3 dl olja
2 dl kokande vatten
en nypa salt
 
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja, vatten och salt och blanda ihop, låt svälla 10 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Bred ut tunnt på en klädd plåt  och grädda i ca 50 minuter tills det är krispigt. man kan testa genom att bryta en bit av det.
Låt svlana och brut sen i lagom stora bitar och förvara i en lufttät låda.
 
 

vår vår vår!!!!

Tog en härlig promenad ner till sjön idag. 
Kändes nästan som sommar. I alla fall fick man sommarkänslor när vattnet glittrade i solskenet!  
Får inte det det att funka med bilderna från telefon jag tog idag. Ska försöka få upp dom på bloggen vid ett annat tillfälle. 
 
Magen fortsätter krångla och jag börjar nu tro att det inte är magkatarren utan nåt annat. Så det blir nog doktorn nästa vecka. :(
Jag börjar bli fruktansvärt less på dessa skov av värk. 
 
Bjuder på en bild av våran gamla tant. 
 

Losen syler!

Eller solen lyser kanske?! =)
Härligt väder där ute! Och här sitter jag vid datorn...hmpf!
Men jag har faktiskt varit ute på en lite längre promenad och ska snart ut och hänga lite tvätt, måste bara fixa lite grejer vid datorn medans sonen sover så jag får göra det i fred.
Måste säkert ut med sonen och lufta honom lite när han sovit också.
 
Är lite trött idag!
Sonen vaknade redan 5.45, provade att få han att somna om, men efter 45 minuter var det bara att stiga upp. Så 6.30 var vi redan uppe imorse.
Och vi började med att kissa snett i blöjan så hela pyjamasen var blöt.
Alltså det här med pojkar och snoppar, är inte alltid lätt att den ligger rätt i blöjan ;).
Känner mig lite "durrig" i huvudet. Blir nog att lägga sig tidigt ikväll.
 
Bjuder på några soliga blommor!
Nu är det väl vår ändå??!!

Så trött man blir!

För det första så är magkatarren värre än vanligt. Tar så himla ont emellanåt så jag bara vill krypa ihop i fosterställning. Tar både omeprazol och knaprar gaviscon och det hjälper ett tag. Men blir det inte bättre måste jag väl uppsöka läkare för att få nåt starkare. :/
Och magkatarren blir ju inte direkt bättre när barnen vägrar lyssna, man måste tjata på allt, inget är bra, spelar ingen roll vad man gör.
Jag är så trött på att man måste säga samma sak sjuttioelva gånger, jag är tött på Milos ideér vid all intagning av mat, ena dagen ska det vara på ett sätt en annan dag på ett annat, ena dagen duger gröt, nästa ska det vara bara keso. Vad ska man göra? Man vill ju bara att ungen ska äta, men på samma gång vill man inte att han ska få dåliga vanor som sen inte går att bryta. Känner mig förvirrad!
Jag är trött på allt tjafs vid tandborstning med båda ungar. Jag är trött på allt skrik och gap! Jag blir trött på mig själv när tålamodet inte existerar över huvudtaget mer. Igår blev jag så arg och allt bara brast så jag fick dåligt samvete efteråt. Jag vill inte vara nån monstermorsa som bara tjatar.
Jag vill vara en glad mamma som orkar ta alla strider dagligen.
Verkar som båda är inne i nån sorts fas, den ena har väl nån sorts början till 2 års trots och den andra har nån sorts förstadie till tonåring.
Det positiva är väl att Milo faktiskt sover rätt okej sen några veckor tillbaka. Händer fortfarande att han vaknar 1 gång per natt, men somnar om igen. De flesta nätter sover han hela nätterna, men vaknar istället halv 7 eller 7.
Jag är bara så trött!!!
En trött mamma som bara skulle vilja ha barn som lyssnade och faktiskt gör som man säger. Såna barn kanske inte existerar? Det hör väl till, men det är jobbigt och ännu jobbigare att vara ensam med barnen och få ta allt den större delen av tiden. Hur klarar ni andra av det? Berätta, snälla. Tar gärna emot tips.
En bild på mina barn när dom gjorde läxan tillsammans :) <3

Myskväll

Tänkte att jag skulle berätta om min och mannens myskväll utan barn.
 
Vi bestämde att vi med våra bästa vänner Linda och Dan skulle ha en skön kväll hemma hos dom och äta gott och bara njuta av lugnet av att få äta i lugn och ro.
Sagt och gjort.
Vi lämnade över barnen till mormor och morfar. Lite gråt från dom båda, men det hade gått över snabbt.
Sen åkte vi vidare till Linda och Dan.
Dan stod för matlagningen, även om vi alla hjälpte till med lite småsaker.
Vi åt:
 
Biff wellington
Potatis och blomkålsgratäng
Haricort verts
Sås
 
 
Mumsfillibabba säger jag bara, det var så himla gott!
Dan kan det där med att laga god mat han.
 
Efter middagen jäste vi på soffan i lugn och ro. Funderade på en film. Hmm...vilken skulle vi se???
Det blev World War Z med Brad Pitt.
Den var inte alls som jag hade trott att den skulle vara, men den var bra.
 
Sen tyckte vi att det var dags för lite käk igen, så vi plockade fram ost och kex och räkor. Mums igen!
Det åt vi medan vi tittade på nästa film. Den här gången blev det en film som dom faktiskt visade på TV3 denna kväll. Armored! Var en massa kända ansikten i den och den var också helt okej. Helt otroligt att jag orkade se två filmer på en kväll, vanligtvis brukar jag se en halvtimme av vissa filmer och sen sover jag. Plöltsligt händer det liksom!
Sen blev det sängen.
 
Hade ju tänkt att jag skulle få lite sovmorgon när barnen för en gångs skull sov på annat håll, men tji fick jag. Vaknade 7.15 och somnade inte om. Vid halv 9 steg jag upp för jag var så nedrans hungrig.
Vi käkade frukost, i lugn och ro igen och hamnade sen på soffan. Vi hade tänkt att alla skulle ta en promenad på förmiddagen, men det både blåste ju och snöade så det kändes mysigare att stanna inne. Så vi gjorde det och fortsatte att se film. Sällan man ser en film före lunch...
Vi fastnade lite i Zombieträsket så det blev en zombiefilm till. Denna gång såg vi Warm bodies. Helt klart sevärd.
 
Sen blev det lite lunch och sen blev det hämta barn och vidare på 5 års kalas.
 
Blev en mycket lyckad kväll.
Man behöver ju faktiskt inte alltid fara ut på krog eller äta på restaurang för att ha det mysigt och göra nåt utan barnen. Att bara få umgås med vänner och prata i lugn och ro och äta och dricka lite gott räcker gott och väl. Att barnen är borta är nog både nyttigt för alla parter. Nu har vi tankat lite energi så vi orkar ett tag igen.
Nu ska jag pussa dottern god natt och sen mysa ner mig i soffan med min man som tänker åka på jobb igen. 4 veckor går fort!
Ha de gött!
 

Fina dagar!

De senaste dagarna har verkligen varit fina. Som om det skulle vara maj nästan.
Idag blåste det ju tyvärr ganska kallt så det var inte alls lika skönt,  men trots det krafsade jag runt i mina blomland lite och satt dit lite ny jord för lite ny näring. Det såg jag på nyhetsmorgon en dag att Bosse Rappne gjorde...
Men det här vädret som får en att tro att det är maj gör en lite på vils också för idag när jag nu ändå höll på och krafsade runt så tänkte jag att jag kunde ju påta ner lite lökar på samma gång,  men sen kom jag på att det bara är mars, så det fick vänta lite. 
 
För övrigt så finns det fortfarande lite förkylning i denna kropp. Verkar vara en envis sort. Det är bättre än vad det varit och jag snyter mig knappt alls mer. Men lite sitter kvar och idag på eftermiddagen fick jag ont i huvudet igen. Jag har visserligen ett tryck ovanför ögonen när jag böjer mig framåt, får mig ju att tro lite på bihålorna, men jag ska se vart det lutar.
 
Imorgon ska jag och mannen ha lite egentid med bästa vännerna. Barnen åker till mormor och morrfar och myser lite. Vi ska faktiskt inte ut på krog eller nåt sånt, vi ska bara vara hemma hos vännerna och äta gott, umgås, se en film och allt detta utan barn som bråka, skriker, inte gör som man säger och så vidare. Ska bli riktigt skönt!
 
Sen på söndag blir det 5 års kalas för brorsonen. 
Full rulle som vanligt, så nåt inlägg blir det kanske inte förrän på söndag tidigast.
Så trevlig helg säger jag redan nu.
Puss på er! 
Ha en bra helg, för det tänker jag ha!

Felicia 9 år!

Idag fyller min lilla prinsessa 9 år! GRATTIS älskade unge!
Helt otroligt vad fort åren går.
Igår hade hon kalas för kompisarna och idag blir det familjens tur.
Av oss fick hon en ny cykel. Hon var ju i behov av en ny och den här ska hon förhoppningsvis kunna ha några år. Den är ju lite högre än den förra så när hon ska starta och stanna tycker hon det är lite jobbigt, men det går nog bra, hon behöver bygga upp sitt självförtoende lite bara.
Här är hon alldeles nyfödd, kanske 1 dygn gammal.
Här har hon blivit 9 månader.
Här är hon i full mundering på årets skidsemester i Björnrike. 8 år och 10 månader gammal.
 
STORT GRATTIS TILL MIN LILLA PRINSESSA IDAG!
 

lördag

Lördag idag.
Vädret har varit underbart! Solen har lyst hela dagen, lite blåsigt, som vanligt, men var man i lä så var det jätteskönt. Satt på trappan en stund och solade näsan lite.
Tyvärr har jag inte njutit av den här dagen så mycket som jag velat. Magen har varit lite ur form idag, först trodde jag att jag fått magsjuka men efter ett tag insåg jag att det måste vara det där glaset vin som jag drack igår. Alla symptom var lika som förut när jag druckit vin, enda skillnaden var att det var vitt vin den här gången. Alltså det är ju som ett lotteri detta med att dricka vin nu för tiden eftersom det bara är vissa viner som slår ut magen.  Kanske jag måste sluta dricka vin? Inte mycket att välja på i drickväg snart. Är väl inte ett problem egentligen,  men det kan ju vara gott med ett glas nån gång. Jag är ju inte nån storkonsument direkt, men ett glas nån gång är ju gott och socialt. Måste nog ta mig en funderare på det där....

Uppdatering

Hade ju en tanke att jag skulle försöka skriva ett inlägg på bloggen varje dag, men det verkar inte riktigt bli så...
Gör nytt försök!
 
Förra veckan gick i snorets tecken. Kände redan i början på veckan att det var nåt i kroppen som ville ut. Blev lite irriterad, ni vet man känner sig lite hängig, orkar inte göra nåt, men man är inte sjuk?! Jag vill antingen eller, antingen är man sjuk och ligger på soffan eller så är man frisk och orkar göra det mesta. Går ju dock inte alltid så.
I alla fall så bröt det ut til slut, på torsdagen tror jag att det var. Så det blev lite soffliggande torsdag till söndag. Jag hade ingen feber, men snorig och tung i huvudet och ingen ork. Är glad att mannen var hemma så jag faktiskt fick vila lite. Annars brukar det ju alltid vara så att han är på jobb när antingen jag eller barnen är sjuka.
Dock smittade jag ju honom så han blev också. :/
Konstigt nog har barnen klarat sig bäst, annars brukar det ju vara dom som smittar föräldrarna, men så var inte fallet denna gång. Trodde att dom båda skulle få nåt, men inte ännu.
 
VÅREN!!! Den verkar vara på gång nu. Känns så i luften! Härliga tider!
Den här lilla tussilagon tog jag kort på 2010, tyvärr har jag inte fått se nån ännu, men dom kommer väl så småningom.
 
På måndag fyller lilla prinsessan år också. Kan inte fatta att jag redan har en dotter som är 9 år!!! Jisses! Hon ska ha kalas på söndag för sina kompisar och sen firar vi med familjen på måndag. Så planeringen är i full gång. Jag har bakat kolakakor idag, dock tror jag att jag måste göra nya, den ena plåten blev lite brända så...Att baka med det lilla yrvädret har sina nackdelar, som att han hittar på nåt så man glömmer kakorna i ugnen. Nåja, dom är inte svårbakade på nåt sätt och dom går att äta men man kanske inte vill bjuda på dom på kalaset.
Felicia hade hittat ett recept på cupcakes också som hon ville prova, så det ska vi göra.
Idag ska vi fara och titta på hennes present, en ny cykel. Den hon har nu börjar bli lite för liten, hon får ju nästan knäna i hakan när hon cyklar. Förhoppningsvis ska hon kunna ha den här cykeln längre än de tidigare cyklarna. Det är ju inte direkt billigt med cyklar heller, om man inte råkar springa på en bra begagnad förstås.
 
Nu ropar diskmaskinen att den vill bli iplockad så vi hörs...kanske imorgon eller dagen där på eller dagen där på...eller så hörs vi imorgon! ;)
 

pamsans.blogg.se

Här kan ni följa mitt liv och vad som händer i min familj!

RSS 2.0