Snart...

...är vi här!
Nu vågar jag inte svara på om just dessa stugor är dom vi ska bo i det här året, men nån av dom tror jag att det är. Precis bredvid backen! Härligt!
Är lite småpysslande såhär före vi ska åka.
Har packat sängkläder och handdukar, börjat packa Milos väska och Felicia har plockat lite i sin väska. Jag har plockat fram lite av mina kläder, tagit fram pjäxor....
Betalade just räkningar som skulle betalas när vi är borta.
Återstår lite grann ännu...
Som till exempel att handla allt som ska med i medicinväg, ifall vi nu skulle bli sjuka, måste också handla kattmat så katterna har nån mat när vi är borta. Takboxen ska plockas på bilen, egentligen borde bilen tvättas, men vette tusan om det är nån idé eftersom den antagligen kommer att se likadan ut när vi kommer hem. Sen ska ju allt plockas i bilen och sen kan vi äntligen åka utför!
Mannen kommer hem från jobb imorgon och det ska bli så skönt att få lite miljöombyte!
 
För övrigt har det varit en lite jobbig vecka. Milo blev febrig förra tisdagen och hade feber i 3 dagar, visade sig att det var tredagarsfeber eftersom han fick prickar när feber gått över. Dock har han varit grinig och gnällig och ingenting har varit bra. Spelade ingen roll vad jag erbjöd i matväg eller vad jag lekte med honom, inget dög. Han kom ju in i nån ond cirkel eftersom han inte sov ordentligt och inte åt som han borde, men nu verkar han vara på väg tillbaka till sig själv. Sen i söndags duger maten igen och han har sovit lite bättre. Han har ju ända sen julen haft dille på att komma till vår säng varje natt, men eftersom ingen kan sova med en väderkvarn som sprider ut sig i hela sängen så fick jag nog och tog tag i saken. När han vaknade lade jag ner honom igen, stoppade nappen i munnen och sa vänligt men bestämt att du ska sova i din säng och sen gick jag därifrån. I natt har jag bara varit dit två gånger och båda gånger somnade han om. Så jag hoppas det är på väg till sova hela natten i egen säng igen.
Dessutom tror jag han kommit in i nån sorts trotsperiod och testar lite hur mycket man kan skrika innnan mamma ger med sig. Men mamma bestämmer! =)
Idag är Felicia hemma från skolan, hade igår ont i halsen och huvudet och lite feberstegring så idag är hon hemma och vilar lite. Hon har ingen feber idag så om hon känner sig pigg nog imorgon tror jag nog att hon kan gå till skolan. Hon skulle ju verkligen behöva vara där nu när hon ska vara borta hela nästa vecka. Men är hon sjuk så är hon.
Jag kände mig också lite knasig i halsen igår, men idag känner jag inget så jag hoppas det gick över igen.

Orolig...

Idag kom det igen upp en status på Fb där det stod om magsjuka!
Jag HATAR verkligen magsjuka.
Jag vill absolut INTE ha nån magsjuka.
Känns som det varit lugnt på den fronten för alla, annars brukar man ju höra vid jul och under jullov att folk kroknar i magsjuka. Väldigt få har jag hört om, men nu verkar det som det startar upp.
Gillar inte alls!
Vi ska åka på skidsemester om lite mer än en vecka och då vill jag absolut inte ha nåt. Skulle det inte vara för att vi ska åka bort så skulle jag nog inte tänka på det så mycket, är man hemma med magsjuka så är det väl sin sak, men ska man sitta i en bil i X-antal timmar känns det mindre roligt. Jag och mannen klarar det väl, men för barnen blir det jobbigt.
Jag och mannen brukar för det mesta klara oss och annars får vi nån lindrig variant.
Jag tror inte att jag nånsin har sett mannen med en ordentlig magsjuka på våra 14 år tillsammans, själv har jag inte haft magsjuka på snart 8 år. Dottern hade en ordentlig variant för snart 2 år sen och jag tror inte hon haft nåt efter det och sonen hade för ett år sen, dagen efter vi kom hem från skidresan förra året.
Trots att vi inte har magsjuka så ofta i detta hus så blir jag lika orolig varje gång jag hör om nån som har magsjuka, bara ordet magsjuka gör mig illamående. Jag ororar mig flera dagar, tar kanske lite vitpepparkorn (om jag varit i kontakt med nån som har magsjuka) och sen när jag oroat mig ett tag så får jag ont i magen av det och magkatarren slår till istället.
Många kanske tycker jag är löjlig, men jag kan inte hjälpa min skräck för magsjuka. Jag har hellre förkylning 10 gånger än magsjuka. Hualigen alltså!
Försöker pränta in i både mannen och dottern att dom måste tvätta händerna ofta, sonen får man än så länge tvätta på bara och hoppas han inte får i sig nån ond bobba.
Nåja, får vi det nu så ska vi väl förhoppningsvis vara friska till nästa helg när vi åker. Jag håller tummarna för det i alla fall.
Tjena hej!

Dröm

Haha! Vad lustigt man kan drömma. =D
 
I början på veckan tror jag att det var, så drömde jag att jag tydligen gjorde ett läkarbesök.
Jag satt på en stol i ett rum och väntade, sådär som man gör.
En kvinnlig läkare kommer in och säger att alla mina prover ser bra ut, sen lägger hon fram en bild och säger: Säg hej till Sivert som du kommer att få träffa i början av augusti!
Bilden var en ultraljudsbild och tydligen var jag gravid. Och tydligen hade doktorn döpt den till Sivert!
 
Hur konstigt man kan drömma alltså!
Och det kändes så verkligt också.
Nu är ju frågan vad denna dröm betyder?
Säger mitt undermedvetna mig nånting?
Är det nåt som säger att vi kanske ska skaffa det där tredje barnet?
Eller betyder det nåt helt annat?
Nån av mina läsare som kan drömtydningar kanske? ;)
Så vitt jag vet så är jag inte gravid i alla fall...
 
 
Här är en bild på en annan liten bebis, Nelson heter han!

grått och trist

 
Alltså är det bara jag som tröttnat på det här vädret?
Man blir ju deprimerad alltså.
Regn regn och åter regn.
Det kommer snart att börja mögla där ute och lukta ruttet!
På riktigt alltså.
Läste nånstans att om det inte kommer snö och blir kallt innan 15 februari så räknas det därefter som vår.
Ja det är ju inte konstigt att tulpanerna i landet börja visa sig redan.
Jag försöker verkligen vara positiv och har trots vädret kännt mig på ganska bra humör. Rent ut av lite piggare än jag varit typ hela förra året. Och det positiva idag är ju att det faktiskt inte har blåst alls, helt otroligt på denna ö.
Nej nu ska jag fortsätta sticka, för nu har jag mer garn, inhandlat idag.

Nytt år!

Jaha nu var det nytt år hörni! GOTT NYTT ÅR på er!
Har inte blivit mycket blogginlägg den senaste tiden, men det har varit så mycket hela tien så bloggandet har fått ligga på sidan om ett tag. Ska se om det blir nåt bättre!
 
Så vad händer 2014 då?

Det här händer bland annat som jag vet om nu:
 
- Både mormor och morfar fyller 80 år, mormor nu i Januari och morfar i Maj.
- Felicia ska fylla 9 år och börjar trean i höst (!!!!), helt otroligt att jag har en så gammal dotter redan.
- Skidresa till Björnrike sista veckan i Januari.
- Milo fyller 2 år i Juni.
- Milo ska börja på parken i höst.
- Jag ska tillbaka till jobbet i höst.
- Min pappa går i pension.
 
Ja det var väl sånt som jag vet om just nu. Det kommer säkert att hända en hel del mer innan året är slut!
 
Själv bestämde jag att nu får det vara slut på detta kak och godisätande som det varit alldeles för mycket av hela December och säkert ett bra tag före det också.  Midjemåttet sa mig ett sanningens ord och jag tycket inte om det. Det var inte ett nyårslöfte för såna brukar ju inte hålla ändå. Men jag bestämde mig för att efter nyår ska jag ha några "vita veckor", inte från alkohol, för det dricker jag så lite ändå så, men från alla kakor, bullar och godis och liknande skräp. Vi åker ju som sagt på skidsemester sista veckan i januari och fram tills dess ska jag vara utan onyttigheter. Det sista jag åt var en liten bit paj på nyårsdagen och efter det har jag inte ätit nåt i kak/godisväg. Jag har varit riktigt sugen vissa stunder men då har jag istället tagit några cashewnötter. Det har bara gått 6 dagar på det nya året, men jag känner mig ändå ganska duktig.
Nu ska jag fortsätta läsa lite...
Lägger in en bild från förra årets skidresa, även den gick till Björnrike.
Felicia in action, tror detta var nån av de första dagarna.

pamsans.blogg.se

Här kan ni följa mitt liv och vad som händer i min familj!

RSS 2.0