Paolo Roberto

Följer Paolo Roberto på Instagram och blir lite inspirerad av honom.
Det här med att träna 15 minuter om dagen till exempel. Ja menar 15 minuter är ju inte så mycket egentligen!
Istället för att sitta framför tv eller dator eller med telefon i handen så kan man ju ta dom där 15 minutrarna till att göra lite situps eller armhävningar eller springa några varv runt huset eller vad som helst i träningsform. Om man sen har lite mer tid en dag så kan man ju absolut köra ett längre pass.
Man behöver ju inte göra det så avancerat egentligen.
Nu låter det kanske som jag aldrig tänkt på det här tidigare, det är ju självklara saker, men tanken har nog funnits där hela tiden. Det är bara orken och motovationen som inte funnits där.
Jag tror baske mig jag ska börja redan idag. 15 minuter träning av nåt slag. Det får bli inne nu då eftersom jag just lagt lillskrutten och är ensam hemma för övrigt.
 
Jag och bästa vännen körde faktiskt ett pass på stugan midsommarafton. Sprang, gjorde utfall, armhävningar lite powerwalk däremellan. Skönt! Inser bittert hur dålig kondis man har. Bättring bättring! Jag vet ju att jag mår bättre av att träna. Men man behöver ju inte gå till överdrift!

Midsommar

Tittar mest in för att önska er alla en riktigt bra midsommar!
Hoppas inte vädret blir allt för dåligt, lite sol skulle ju vara kul, men vädret kan man inte göra nåt åt tyvärr. Varma kläder på bara så går det nog ändå.
Vi åker till stugan imorgon och kommer nog hem först på söndag om inget annat händer.
Blir det vanliga gänget på midsommarafton, käka lite, dricka lite gott!
 
TREVLIG MIDSOMMAR!
Eftersom jag inte hittade nån bild på nån midsommarkrona i mitt bildarkiv så fick det bli en bild på den åländska flaggan istället, det funkar det också!
Puss på er!

Kryp

Har de senaste dagarna irriterat mig på alla jäkla kryp vi har på gården. Såna där irriterande kryp.
 
För det första: Rådjur! Är kanske inte ett kryp men dom äter upp sånt i trädgården dom inte borde äta upp. Dock har dom varit ganska, med betoning på ganska, snälla i år. Dom åt ju "bara" upp pärlhyacinterna, murgrönan och tulpanerna i våras. Sen dess tror jag faktiskt att dom låtit allt annat vara.
 
Nummer två: Svartmyror/sockermyror eller vad dom nu heter. På våren kommer dom in och invaderar hela köket. Det finns bon över hela gården och igår kryllade det av dom inne i växthuset. Dom gör väl egentligen inte så stor skada, men dom är irriterande. Jag vill inte ha en massa myror springa på bänkarna i köket, man kan inte lämna nånting på bänken, då är dom där och kryper. Nåja, dom kan man iaf få nån sorts bukt med genom att köpa små runda askar med nåt medel i som gör att dom vips försvinner. Var ett mycket effektivt medel och myrorna inne försvann iaf.
 
Nummer tre: Rödmyror! Såna bon finns det också över hela gården. Jag förstör bona så fort jag ser ett. Dom bits ju dom jäklarna och ont tar det. Vad behövs det rödmyror till? För vem är dom bra? Jag bara undrar. Jag vill inte ha dom på min gård iaf.
 
Nummer fyra: Mördarsniglar! Dom värsta kräken av dom alla. Igår plockade jag runt 86 stycken. Hela grönsakslandet var fullt av små slemmiga saker som hungrigt var på jakt efter mina grönsaker. Det blev vi dock två om, i alla fall just då. Det finns ju roligare saker att göra än att plocka sniglar alla dagar. Är ju inte kul när man ska försöka odla nånting själv och är det inte sniglarna som äter upp det så är det rådjuren. Visst vi bor i skogen och lite får man väl stå ut med, men mördarsniglar ska utrotas. Avkyr dom slemmiga kräken.
Det sägs att mördarsniglar inte gillar koppar, funderar starkt på om man ska måste sätta nån koppartråd runt grönsakslandet och jordgubbarna. Men koppar kostar väl endel? Men kanske det är värt det i längden eftersom man har mer grönsaker i ätbart skick kvar om man minimerar mördarsniglarna?! Måste nog diskutera saken med min man, det är ju han som drar in pengar till detta hushåll just nu ;).
 
Sådär nu har jag fått skriva av mig lite!
Ses snart igen...kanske...lovar inget...man vet aldrig...oavsett, ha det bra tills dess!
PUSS

pamsans.blogg.se

Här kan ni följa mitt liv och vad som händer i min familj!

RSS 2.0