Diverse

Blir inte många rader här inte. Finns just nu så mycket annat att pyssla med.
Dyker mest in just nu för att säga hej och jo jag lever! ;)
 
Angående mitt förra inlägg så har vi mammor bestämt att flickorna inte får leka på ett tag. Kom ett annat bakslag och den andra flickans mamma ringde mig och då sa vi att nu får dom ha en paus. Deras lärare har pratat med båda flickor och förhoppningsvis ska allt vara utrett just nu.
Så nu lämnar vi det och går vidare.
 
Hösten kom visst mitt i sommarvärmen. Inte så välkommet, men vad gör man. Vi har ändå försökt vara ute lite idag. Hade bland annat en jordhög bakom växthuset som måste bort, så det har jag ängnat mig åt idag. Mannen åker på jobb imorgon så han har klippt gräs och försökt få lite annat gjort innan han åker på jobb.
Hann också med en timme på gymmet. Tummen upp för det!
 
Milo har den senaste tiden börjat prata lite mer. Man förstår inte alltid vad han säger, men han försöker mer och mer och det är verkligen kul att lyssna på honom. Det är mycket "den" och "dä" och så ska han se på "bi-ba", är ett barnprogram på Disney junior som heter Bikupan och ett av bina heter Surrbi och det är han jag tror han menar. Sen kommer det också ord som "mi-ma" och "nonno", men det har vi inte listat ut vad han menar. Saft och russin lärde han sig säga när jag var i Sverige på min lilla husmorssemester. Faffa är en favorit, farfar alltså och gammelmormor Gerdis gillar han skarpt.
Ja han är för söt vår lilla grodprins!
Milo vid växthuset bredvid jordhögen som vi tagit bort idag. =)
 

Ljuger

Har idag haft lite diskussion med dottern om det här med att ljuga.
Den senaste tiden har det börjat förekomma mer sånt från dottern och jag är inte alls speciellt glad över det.
Visst måste man kunna dra en vit lögn nån gång, men jo det kan man göra när man blivit vuxen och vet vad det kan få för konsekvenser. Hon behöver inte alls lära sig att ljuga och jag hoppas verkligen att det är en fas hon går igenom. (??)
Hon har den senaste tiden börjat umgås med en tjej på klassen som nog ljuger en hel del, hon är annars en glad och snäll tjej, men det hoppar kanske en och annan groda ur munnen på henne. Idag ljög hon nämligen mig rakt upp i ansiktet, kompisen alltså, inte dottern. Och det gillade jag inte alls. Men det är ju inte mitt ansvar och uppfostra andras barn, men jag sa i alla fall åt henne att man inte ska ljuga och då fick jag till svar att hon inte ljög, men det gjorde hon ju. Nu var det ju om en bagatellsak men i alla fall, nästa gång kanske det är nåt större.
Jag tror nämligen att den här flickan har lite dålig inverkan på min dotter och det är hemskt tråkigt eftersom flickan annars är så gullig och snäll. Jag vill inte behöva säga till dottern att hon inte får leka med henne mer, men vad gör man om ens egna barn blir ett monster och gör precis som henne, ljuger och hittar på hyss. För jo det var med henne hon hittade på ett hyss i byn också för ett tag sen. Dottern erkände och bad berörda om ursäkt och vi ställde det till rätta, medans den andra flickan blånekade för sin mamma och sa att hon inte gjort det.
Jag känner inte riktigt igen min dotter mer, hon är inte den som brukar göra hyss eller stå och ljuga om saker. Kanske det är en fas, kanske jag inte ska bry mig om det?! Jag vet inte... Är inte alltid lätt att vara förälder.
Nån annan som känner igen sig? Nån som kanske har nåt tips?

1 år äldre och sådär...

Igår blev jag då ett år äldre igen. Känns inget alls faktiskt!
Mycket fina presenter fick jag och massor av grattishälsningar via fejjan. Mycket trevligt!
 
Idag har jag däemot ont i huvudet. Inte för att det blev party i den bemärkelsen igår, vet inte varför jag har ont i huvudet. Känner mig mest upphängd och nersläppt och inte alls på humör. Vill inte alls det för imorgon åker jag med bästa vännen till Uppsala på en liten weekend. Ska shoppa lite och till IKEA och sova på hotell en natt. Ser så fram emot det och vill inte alls att nån dum huvudvärk ska förstöra min helg. Har hivat in lite tabletter så det ska väl bli bättre, man borde väl lägga sig på soffan också kanske.
 
Nej nu har jag inte tid att sitta här mer, måste kolla in ikea och se hur mycket jag skashoppa där!
Trevlig helg på er!
Må gott!

Maj

Jaha hörni, det är maj nu.
Man tror inte riktigt det när man är ute. Kallt så in i norden och mitt i allt kan det komma snö för att sen gå över i regn och sen skiner solen och sen kommer det en hagelskur.
Riktigt aprilväder....i maj! :/
Nå det ska väl bli varmt nån gång snart hoppas vi!
I lördags var vi på stugan och skulle röja lite. Vädret var helt okej när vi kom dit. Solen sken och det var ganska varmt, men det blev jättekallt senare på eftermiddagen. Insåg att vi nog alla hade lite för lite kläder med oss.
Bilden här ovan är tagen nere vid vattnet vid stugan, men 1/5 2010. Har bara bilder i telefonen från i år och dom orkar jag inte sätta in nu. Men det såg ganska lika ut nu, var lite grönare bara.
Vi fick lite gjort i alla fall. Dasset tömdes, några torra grenar och en enbuske som trillat omkull sågades ner, krattade runt stugan och krattade bort all vass som alltid kommer upp på strandkanten efter vintern och fönstrena blev tvättade på insidan. Sen dök bästaste vännerna upp och grillade med oss till middag.
Stannade inte så länge efter middagen eftersom det var kallt och Milo var trött och grinig och hade kallt.
Passade ganska bra med ett bastubad när vi kom hem.
Var en rätt bra dag, årets första på stugan. Ska försöka oss dit igen snart så vi får lite till gjort innan vi ska vara där. Behövs alltid städas och putsas lite innan man vill vara där. Mössen hyr stugan lite under vintern och man vill gärna städa bort deras efterlämningar. I år var det dock inte så mycket att städa efter dom, men nog måste det städas ändå.
Nu ska jag pyssla lite.
BTW så har projekt rensa jordgubbsland också blivit klart.
Hej!
 

pamsans.blogg.se

Här kan ni följa mitt liv och vad som händer i min familj!

RSS 2.0