Hej och hå!

Ojdå det har visst varit lite dött på bloggfronten dom senaste veckorna!
Jag visste att jag inte skrivit på länge men jag visste inte att det var så längsen som 11/12.
Nåja nu är jag här igen och det kanske finns lite mer tid igen!
 
Veckan före jul var det mycket men jag hann med allt.
Jag jobbade ju också lite. 3 dagar var jag på jobb. Trevligt och kul och inte alls sådär julstressigt som jag kommer ihåg att det brukar vara. Blev jobb torsdag, fredag ch lördag. På fredagen fick jag med mig gudbarnet hem för föräldrarna skulle på julfest. Lördagen lämnade jag mannne hemma med alla barn och stack på jobb igen. Sen kom föräldrarna och hämtade barnet och stannade på middag.
Söndag 15 december var det julmarknad. Dit och försöka sälja lite och det blev verkligen ingen stor förtjänst. Måste komma på nåt annat till nästa år! Vi firade pappa också som fyllde på måndagen egentligen.
Måndagen ägnade vi åt städning och bakning eftersom mannen fyllde år på tisdagen den 17 december.
Tisdagen firades mannen.
Onsdagen bakade jag jullimpor.
Torsdagen var Felicia ledig från skolan och på kvällen var det julfest i skolan. Fin julfest som alltid och Felicias klass dansade som uppvisning.
Fredag lagade jag potatislåda.
Lördag hade jag lovat att klippa gudbarnet och systern och sen blev hela familjen på middag igen.
Söndag hälsade vi på min mormor och morfar och önskade dom god jul med en blomma.
Måndag. Dan före dan! Jag svischade runt med både dammtrasa och dammsugare och golvmopp och fick hela huset städat till jul. Granen kläddes och jag hann också med lite smörgåstårta på jobbet och så fick jag ett paket.
JULAFTON!
Vädret var ju inte vad man önskat sig men man fick ju göra det bästa av det. Vi tog det mest lugnt fram till alla gäster dök upp. Vi var 15 pers här så det var lite trångt i köket men det gick. Mycket trevligt hade vi och tomten tittade förbi till barnens (och mammas) förtjusning! Milo var inte ens rädd för tomten och hämtade sina paket själv, dock var han lite förbryllad och tyckte att han hade ju redan fått ett och hade fullt upp med att öppna det. Hans favoritjulklapp blev en leksaksskruvdragare! Nu skruvas det för fullt!
Felicias favoritjulklapp var en telefon. Hon hade önskat sig en länge.
Mina föräldar sov kvar här så på juldagen var vi alla ganska slappa och gjorde inte så mycket.
Igår, på jul annandagen, gick hela familjen ut på förmiddagen, Felicia åkte till bästa kompisen en stund, sen tog jag och mannen en promenad, sen blev det julkaffe hos min faster, middag hos svärisarna, och vi avslutade kvällen med att spela Twister som Felicia fick i julklapp. Vi slog knut på oss själva, men det är roligt och ganska ansträngande.
Jag skulle säga att det varit en bra jul. Ingen som blivit sjuk på nåt sätt, även om mannnen klagade på ont i halsen dagarna före jul. Vädret har väl varit det sämsta med hela julne i år. Bara regn och rusk! Usch och fy och blä!
 
 

Kom och gick

Vinter verkade som den kom och gick igen.
Några dagar var den här och sen försvann den igen.
Det var så fruktansvärt vackert dom dagarna som snön låg på marken som vispad grädde och träden var fina med en massa snö på. ÅÅåååå vad det var fint!
Nu är det grått, trist och bara jättetrist!
Vi får hålla tummarna att det kommer en massa fin, vit snö till julen i alla fall!
 
Igår flöt mannen iland igen!
Han var trött som bara den, hade sovit 2½ timme de senaste 30 timmarna.
Han blir alltid lite på fel när han kommer hem, speciellt när han jobbat natt.
Nu ska han vara hemma ända till 8 januari! Nice!
 
Nu har vi alla julklappar färdiga också. Det känns riktigt bra! Bara att slå in alla nu också då. Men det är ju det roliga! Måste hitta tillfälle att göra det när inte barnen är närvarande bara.
 
Imorgon, på fredag och lördag ska jag jobba lite och piffa upp lite kunder inför julen. Känns lite konstigt att jobba igen, men det är ju bara några dagar. Ska bli kul och lite skönt att komma hemifrån lite.
Har ingen aning om hur mycket kunder jag har fått de här dagarna men imorgon vet jag att syster kommer och piffar till sig lite. Trevligt! Då kan vi snacka lite strunt en stund! ;)
 
Våra katter Ragge (på stolen) och Maya (under stolen). Är sällan man ser dom såhär nära varandra! Maya tycker nämligen att hon bestämmer och här ska inte nån annan katt komma och vara. =)
 
 

Äntligen!!!!

Ja äntligen, ropade nog många imorse när snön täckte marken!
Själv tyckte jag det var såååå fint och mysigt! Hela träden var så fina med en massa snö på.
Dottern jublade också när hon tittade ut.
Sonen gruffade och pekade och undrade nog vad det var.
Hoppas att den får stanna nu då, i alla fall över jul!
 
Igår var det Finlands självständighetsdag, vilket betyder att de flesta är lediga.
Jag och dottern hade tänkt fara och bada men vårat sällskap blev krassliga och då hoppade vi också över det. Vi for istället till brorsan med familj så fick dottern leka med kusinerna.
När vi skulle fara hem så lekte dottern och kusinen, som är bara en månad yngre än henne, och dom tyckte att dom inte alls ville skiljas åt ännu. Så hon kom med till oss! Och hon är fortfarande kvar för hon ville uppenbarligen inte fara hem idag heller. Jag citerar henne: "Det är så roligt att vara här och ibland skulle jag vilja bo här!" Naw, gulligt va?!
Dom har nog haft skoj, lekt med petshops, sett på tv, spela lite spel, lekt ute i snön 2 gånger, lekt med dockor, ritat med mera.
Det har ju inte direkt varit speciellt betungande att ha henne här, dom börjar ju bli så stora så dom sköter sig själva för det mesta.
 
Nej nu måste jag sticka...bokstavligt talat! Benvärmaren stickar inte sig själv färdig och marknaden är om en vecka!
Puss på er!
 
 

2 eller kanske 3 är frågan???

Har de senaste veckorna funderat både hit och dit på om vi ska ha flera barn eller inte.
Jag vet det kanske inte behöver bestämmas riktigt än eller jo för vår del kanske vi måste det.
Det tog ju trots allt 4 år att bli gravid sist och jag vill inte vara 40 när jag får nästa barn (om det blir flera). Jag menar inte alls att det är nåt som helst fel med att få barn när man är 40, men JAG vill inte få barn så sent i mitt liv. Jag var ju trots allt bara 23 när jag fick första barnet och det skulle kännas som jag hade barn över en väldigt lång period i så fall.
Okej nu kom jag av mig lite...
Tillbaka till den stora frågan.
Försöker väga för och nackdelar.
Försöker känna efter om jag skulle orka med illamående i X-antal veckor, foglossningar, minimalt med sömn o.s.v igen. Jag vet ju att det inte alls behöver bli så en tredje gång, men eftersom jag haft två såna graviditeter redan så misstänker jag att en tredje skulle bli likadan.
Jag har alltid sagt att jag ska ha tre barn och därför har jag väl lite svårt att bara släppa det nu och säga att det inte blir flera. Samtidigt som jag ju måste tänka på mig själv lite också. Lite självisk måste man väl få vara?
Min man däremot är nog inte helt emot en till liten, men han behöver ju inte bära barnet i 9 månader och ha alla krämpor och föda fram det. Dessutom är ju han på jobb större delen av året och slipper många nätter.
Jag vill absolut inte beklaga mig över nåt på nåt sätt. Jag älskar mina barn och jag ångrar absolut inte att jag satte dom till världen, men att ha barn och uppfostra barn är inte alla dagar en dans på rosor. Det hoppas jag fler kan hålla med mig om?! När man dessutom är ensam med allt större delen av tiden så känns allt mycket jobbigare, men jag klarar ju av det. Den mesta tiden så går ju allt att lösa på nåt sätt!
Och två stycken, det räcker väl?
Eller???
Kanske vi skaffar hund istället???
Eller???
Hmm...är ju ändå en rätt stor fråga det här och ingen annan än jag och min man kan bestämma hur vi vill göra.
En sak kan jag säga i alla fall JAG ÄLSKAR MINA BARN!!! Om det sen blir ännu en att älska det får vi se. Tills dess får jag väga för och nackdelar ett tag till.
 

pamsans.blogg.se

Här kan ni följa mitt liv och vad som händer i min familj!

RSS 2.0